Vrijwilligers gezocht voor het maken van telefonische voorcontroles en het verstrekken van informatie over de honden
 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het doen van telefonische screenings. Het gaat hier om aanvragen die mensen doen voor de hondjes die op onze website vermeld staan. Tijdens een screening word gekeken of het desbetreffende adoptiegezin een geschikte plaats is voor een hond. Ook word gekeken of de hond qua karakter in hun woon- en gezinssituatie past. Verder proberen we zoveel mogelijk de vragen van het adoptiegezin te beantwoorden. Dit word gedaan in samenwerking met de vrijwilligers van het asiel die de hond kennen of het opvanggezin in Nederland. De screening kan gedaan worden per email en telefoon. Wanneer er een huisbezoek gedaan word, kan dit door een vrijwilliger ter plaatse gedaan worden.

Ervaring met het doen van screenings is niet nodig, alle hulp die nodig is om deze taak te doen/leren word door ons verleend. Wel zoeken we iemand voor deze functie die ruime ervaring met honden heeft. Voor deze taak heeft u dagelijks (of incidenteel minstens om de dag) een half uur tot een uur nodig.

Lijkt het u leuk om ons hiermee te helpen of heeft u nog vragen, neemt u dan contact met ons op: info@dutchyadoptions.com of 075-7715657

 
Vrijwilligers gezocht die naar Polen willen rijden
 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die zo nu en dan naar Polen willen rijden. Het gaat om het brengen van de spullen die ingezameld zijn in Nederland en voor het ophalen van de geadopteerde hondjes. U rijdt dan met de bus van de stichting naar het asiel in Przyborowko, dat is afhankelijk van waar u woont in Nederland tussen de 800 en 900 km rijden. De bus voor de reis kunt u dan met spullen ophalen in Zaandam. Alle benodigde spullen, zoals navigatie, bus en transportkennels worden door dus ons geregeld. Ook het verblijf in Polen word door ons verzorgd. Tenzij u zelf langer wilt blijven, gaat het om 1 dag heen rijden, tussendoor meestal nog 1 dag in het asiel en dan de volgende dag weer terug. De reis word altijd gepland in het weekend waarbij de terugreis naar Nederland op een zondag plaatsvind.
We zoeken iemand voor deze functie met minimaal 5 jaar rijervaring en die het leuk lijkt om dit 1-2 keer per jaar te gaan doen. Het is wel van belang dat u zelf nog een medereiziger heeft die met u meekan om u tijdens het rijden te kunnen aflossen gezien het een lange trip is. Helaas is het voor ons niet mogelijk om daarin vrijwilligers te koppelen gezien in de praktijk is gebleken dat dit vaak niet haalbaar is.

Lijkt het u dus leuk om dit te gaan doen of heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met: info@dutchyadoptions.com of 075-7715657.

 
 
Vrijwilligers gezocht voor het plaatsen van advertentie's
 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons op vaste dagen (1 dag of meer per week) kan helpen met het plaatsen van advertentie's van de honden. Het gaat hier dan om advertentie's die we plaatsen op onder andere herplaatsingssite's zoals www.baasjegezocht.nl, www. beesiez.nl en www.dierenasiel.nl Een beetje basiskennis van computers is hierbij uiteraard handig maar verder verstrekken wij alle informatie die nodig is om bekend te raken met het plaatsen van de advertentie. Het adverteren zal na een inwerkperiode ongeveer een half uurtje per dag in beslag nemen.

Wilt u ons helpen of wilt u meer informatie dan kunt u met ons contact opnemen op: 075-7715657 of info@dutchyadoptions.com

 
Opvanggezinnen gezocht
 
Wilt u een hond(je) helpen, maar geen hond adopteren, dan is een hond tijdelijk opvangen misschien wat voor u.

Natuurlijk houden wij daarbij rekening met uw wensen: wilt u een grote of een kleine hond opvangen, misschien een oude of liever een pup. Ook kijken wij welke hond in uw situatie past. Heeft u kinderen, honden of andere dieren? En ook: bent u veel thuis of zal de hond dagelijks wat uurtjes alleen moeten kunnen blijven en heeft u ruimte?

Het opvanggezin heeft de belangrijke taak om de opvanghond te socialiseren. De meeste honden die naar Nederland komen zijn lief en aanhankelijk. Sommigen zullen extra aandacht nodig hebben op het gebied van zindelijkheid, omgaan met andere honden, leren leven in een huis etc. En alle honden hebben veel liefde en aandacht nodig. Natuurlijk staat u er niet alleen voor en zullen wij u altijd helpen. De opvangperiode kan variëren van een paar dagen tot een paar maanden, afhankelijk van hoe snel een definitief adoptiegezin is gevonden.

Alle honden die naar Nederland komen zijn gevaccineerd, gechipt en gecastreerd of gesteriliseerd (uitzondering op deze regel zijn pups en honden met medische indicatie). Vanzelfsprekend zijn ze in het bezit van een paspoort. Mocht een hond die u in opvang heeft naar een dierenarts moeten (altijd in overleg), dan zullen deze kosten vergoed worden.

Kortom lijkt u het leuk om een hondje te helpen… heeft u voldoende tijd en liefde als opvanggezin, neemt u dan contact met ons op: info@dutchyadoptions.com of 075-7715657.
 

Terug