Welkom op de website van Dutchy Adoptions

In Przyborowko (in de provincie Wielkopolksie) ligt het gemeente-asiel dat Wanda runt sinds 1991. Wanda heeft destijds haar baan opgezegd en is vertrokken uit haar huis. Ze is nu de hele dagen bezig met het verzorgen van de honden en andere dieren. In eerste instantie woonde ze dan ook in een stacaravan die stond in het asiel. Maar het aantal honden in het asiel is steeds toegenomen en daarom zijn er ook steeds meer kennels bijgebouwd afgelopen jaren. Alle ruimtes in het asiel zitten vol en Wanda woont daarom ook sinds 2012 bij haar dochter in. Meestal verblijven er ongeveer 50 katten en zo'n 300 honden. De gemeente ziet liever dat het maximum bij 40 honden ligt, maar Wanda hanteert geen maximum en neemt elke hond in haar asiel op en verzorgt ze met liefde totdat er een nieuw huis (een echt huis) voor deze honden is gevonden. Daarnaast vangt zij ook andere ongewenste of mishandelde dieren op. Zoals pony’s, geiten en hangbuikzwijnen. Maar ook kippen, eenden, duiven en ander pluimvee. Net wat er nodig is aan opvang. Een roedel honden loopt vrij over het gehele terrein, dit zijn vooral de kleinere honden en wat oudere honden. Zij lopen steevast achter Wanda aan.

 

Omdat de gemeente in de mogelijkheid is om iemand anders aan te stellen voor het asiel, is er het risico dat dit ook kan gaan gebeuren in de toekomst en dat de gemeente dan het aantal honden weer terug gaan brengen naar 40. Gelukkig zijn er terplekke niet veel mensen die het zien zitten om dit asiel te runnen. Maar op het moment dat ze wel iemand vinden, is er een kans dat de gemeente hierop in zal gaan. Wanda heeft daarom jaren terug al contact opgenomen met de media terplekke, om aandacht te vragen voor het probleem. Op deze manier is ze toendertijd in contact gekomen met een donateur. Deze donateur heeft ervoor gezorgd dat Wanda een oude varkenstal in Rusiec kan gebruiken voor het opvangen van de honden. Deze stal in omgebouwd tot een asiel en hier verblijven meestal rond de 80 honden. Maar dit asiel is nog lang niet af, want achter het terrein is nog 1 hectare aan grond wat gebruikt kan worden voor nieuwe kennels en uitrenplaatsen. Helaas zijn hier momenteel nog niet de financiele middelen voor, ook mede gezien dat dit terrein eerst omheind moet worden. Mocht het in de toekomst wel misgaan met de gemeente, dan wil Wanda ook zoveel mogelijk honden kunnen veiligstellen door ze mee te nemen naar haar asiel in Rusiec.

 
 
 

Helaas is het zo dat in Polen veel meer honden binnenkomen dan er geadopteerd worden. De honden die er zijn wachten allemaal met smart om aandacht. Honden die pijn geleden hebben, een naar verleden hebben gehad, angstig zijn, leren nu voor het eerst in hun leven dat mensen aardig kunnen zijn en dat ze liefde kunnen ontvangen van mensen. De vrijwilligers in het asiel doen alles wat ze kunnen om alle honden zo goed mogelijk te verzorgen, want de meeste honden verblijven hun hele leven in het asiel. Een groot probleem waar tegenaan gelopen word, is zoals bij de meeste asiel's, een gebrek aan geld. Er is niet genoeg om voor alle honden een hok te kopen, renovaties in het asiel uit te voeren en om alle honden te steriliseren/castreren. Daarvoor vragen wij uw hulp. We hopen dat u een steentje wilt bijdragen. Dat kan bijv. door een hondenhok te doneren, een castratie/sterilisatie te doneren, een hond te adopteren of op afstand te adopteren, een eenmalige donatie, vrijwilliger te worden, chauffeur naar Polen te worden en/of spullen in te zamelen. Of mocht u zelf nog een idee hebben, dan horen we dat ook graag.

 
Bekijk hier een filmpje van het asiel
 
Dit zijn een aantal van de vrijwilligers van het asiel in Przyborowko / Polen:
 
 

K.v.K. dossiernummer: 34269695
Opgericht: 19-03-2007

Bankgegevens: Abn-Amro te Zaandam
IBAN nummer: NL81ABNA0530533715
BIC nummer: ABNANL2A