Doneer een castratie of sterilisatieIn Polen zijn ontzettend veel asielen die overvol zitten met honden. In de meeste asielen zitten honderden honden, maar er zijn zelfs asielen waar een paar duizend honden verblijven. Daarnaast zijn er veel honden die op straat zwerven en dan vaak later ook weer in de asielen belanden. Dutchy Adoptions ondersteunt 2 verschillende asielen in Polen. O.a. door voor een aantal van de honden een goed en vooral blijvend thuis te zoeken in Nederland. Maar hiermee alleen word het probleem in Polen niet opgelost en zal over een aantal jaren het probleem in Polen hetzelfde zijn. Er zullen niet minder honden in de asielen zitten, maar zelfs veel meer dan dat er nu zijn. Dit komt doordat een teefje in vijf jaar tijd zo'n honderd pups kan voortbrengen. Zolang er steeds weer pups bijkomen, die later zelf ook weer pups zullen krijgen, zal het aantal honden in Polen blijven groeien. Daarom is het belangrijk om de honden te kunnen castreren en steriliseren, zodat hieraan een stop kan worden gegeven en het aantal honden niet langer zal groeien. Hiervoor vragen we uw hulp.
 
Binnen het sterilisatieproject zullen wij via diverse contacten ondersteunen met castratie's en sterilisatie's. Dit kunnen honden zijn die nog in een asiel verblijven, bij een eigenaar of honden die geholpen worden via particuliere initiatieven. Honden die vanuit een asiel geplaatst worden in Polen zelf gaan helaas lang niet altijd gesteriliseerd of gecastreerd mee met de nieuwe eigenaar. Wat tot gevolg kan hebben dat in de toekomst puppy's van de geplaatste hond weer in het asiel terecht komen. Veel mensen in Polen zien het nut van castraren en steriliseren niet in en/of ze kunnen de operatie zelf niet betalen vanwege armoede. Daarom is het belangrijk dat de honden het liefst nog voor plaatsing geholpen worden en er meer bekendheid in Polen word gegeven over de noodzaak hiervan.
 

Hieronder vind u een kort overzichtje van de gemiddelde prijzen in Polen voor de sterilisatie's en castratie's:
 
Sterilisatie € 38,- Castratie € 25,-

 
Wanneer u een castratie of sterilisatie wilt doneren, zijn we daar ontzettend blij mee. U kunt dat dan doen door het desbetreffende bedrag over te maken naar Stichting Dutchy Adoptions, IBAN nummer: NL81ABNA0530533715 te Zaandam, onder vermelding van "Sterilisatieproject".
 
In totaal is er al 3253,- gedoneerd.
We willen graag de donateurs namens de honden heel erg bedanken voor hun donatie.
 
Wanneer de honden net gesteriliseerd zijn, hoeven ze nog niet terug naar hun kennel, ze komen dan eerst in een binnenruimte van het asiel waar ze rustig kunnen bijkomen van hun operatie. Om deze reden kunnen er niet heel veel honden tegelijkertijd gesteriliseerd worden. Het kan dus voorkomen dat het donatiebedrag soms hoger is dan het aantal honden dat al gesteriliseerd is. Daarnaast kan het zijn dat er nog een afspraak met de dierenarts ingepland moet worden. Uiteindelijk zullen altijd van alle geholpen honden een foto + factuur verschijnen op deze pagina.


Project 2: Labradory
 
Labradory is een initiatief van een groep vrijwilligers in Polen. Zij zijn betrokken in het helpen van honden en dan in het specifiek zoals de naam al doet vermoeden Labradors. De hulp gaat uit naar de ernstige gevallen die ziek zijn, verlaten of na ongevallen etc. Deze Labradors hebben vaak een trauma, zijn verwaarloosd en of uitgehongerd. Een voorbeeld is een hond die een asiel wilde laten inslapen vanwege een gecompliceerde fractuur aan zijn voet die opgelopen was bij een ongeval. Deze hond is opgenomen door dit team en zal alsnog worden behandeld. Ze helpen de honden door ze te plaatsen in tijdelijke huizen, geven de nodige medische verzorging en wanneer ze hersteld/gesocialiseerd zijn word er een permanente woning gezocht.
Middels het sterilisatieproject hebben we hun kunnen ondersteunen in het werk door een aantal sterilisatie's te doneren zodat deze honden geholpen zijn voordat zij geplaatst worden.
 
Ook de volgende 3 honden zijn dankzij de donatie's gesteriliseerd:
 
Klik hier voor inzage in de facturen van de Poolse dierenarts

 
 
 
BELLA
 
SZANTA
 
ROSSA
 

 

Project 1: Asiel Krotoszyn
 
Onze eerste project is geweest in het asiel dat gevestigd ligt het plaatsje Krotoszyn. In dit asiel verblijven meestal rond de 80 honden. Het asiel zelf had geen financiele middelen om de honden te kunnen laten helpen en werd hierin helaas ook niet genoeg geholpen door de overheidsinstanties. De honden die vanuit dit asiel rechtstreeks in Polen herplaatst werden, gingen daarom vaak ongecastreerd en ongesteriliseerd mee met de nieuwe eigenaars. Via ons sterilisatieproject zijn er in totaal 80 honden in dit asiel gesteriliseerd en gecastreerd.
 
De volgende 80 honden zijn dankzij de donatie's gesteriliseerd:
 
Klik hier voor inzage in de facturen van de Poolse dierenarts

 
 
 
SONIA
 
BIALA
 
ZIUTA
 
ZUZIA
             
 
 
 
NUKA
 
ZULA
 
MRÓWECZKA
 
MIKA
             
 
 
 
MAJA
 
KAMA
 
BOLS
 
KINIA
             
 
 
 
FUNIA
 
BAJKA
SABCIA
BARON
             
 
 
 
LUCKY
ŁATEK
TOFIK
BURSZTYN
             
 
 
 
JULEK
 
ZENEK
PASJA
 
FINKA
             
 
 
 
MIMI
 
CHICO
 
FROTKA
 
DIABLO
             
 
 
 
MAKSIO
 
KAPRYS
 
BUBA
 
AMELKA
             
 
 
 
HELGA
 
BELLA
 
NORA
 
CHICA
             
 
 
 
DORA
 
LIMONKA
 
GUCIO
 
KAMA
             
 
 
 
KROPKA
 
NUTKA
 
HAKER
 
KLOS
             
 
 
 
SAWA
 
KOREK
 
NONO
 
DRAGON
             
 
 
 
PLAMKA
 
RUBIK
 
SALI
 
BILON
             
 
 
 
BOLT
 
TWIX
 
KAJTUS
 
NATKA
             
 
 
 
DŻEKI
 
PELA
 
TULKA
 
FIFI
             
 
 
 
DROPEK
 
NERO
 
GUS
 
KIKA
             
 
 
 
PONTI
 
BOROWIK
 
SISI
 
GAJA
             
 
 
 
ROXI
 
FLOREK
 
RUTKA
 
BRUNO
             
 
 
 
FIGA
 
SASANKA
 
MAJKI
 
NOKI
             
 
 
 
BOTI
 
ZOJA
 
MIKA
 
MANIA

Terug