Kliniek in Przyborowko

In februari dit jaar hebben wij bericht over de aanschaf van een nieuw gebouwtje in het asiel van Wanda. We zijn blij nu te mogen mededelen dat het renoveren van het gebouwtje met grote sprongen vooruit gaat. Zo is het gebouwtje al opgedeeld in verschillende kamers en is er gewerkt aan afwerking van de muren & de vloer. We willen Inke van Schaik (adoptiegezin van Teddy, nu genaamd Teder) heel erg bedanken voor haar donatie €100,- Deze is besteed aan het opknappen van de kliniek.

 

Dankzij de donatie van €500,- die we hebben ontvangen van Angelique van 't Riet hebben wij afgelopen winter al diverse apparatuur kunnen aanschaffen in Nederland. Waaronder een operatietafel, een speciale stoel voor bij de operatietafel, diverse operatielampen waaronder een enorm grote ok-lamp, beademingsapparatuur, hartbewakingsapparatuur, infuushouders en nog wat kleinere spullen die tevens voor de kliniek bedoeld zijn.
We willen Angelique van 't Riet dan ook ontzettend bedanken voor deze enorme steun!!

 
Deze aangeschafte spullen zijn ook al naar het asiel toegebracht, maar waren tijdelijk ondergebracht in een huis in Polen zelf, ter voorkoming van beschadiging. Nu het gebouwtje in feite bijna gereed is voor gebruik, staat ook deze apparatuur nu in de kliniek. De grote ok-lamp zal nog gemonteerd moeten worden aan het plafond, maar gezien de grootte hiervan zijn hier meerdere mensen tegelijkertijd voor nodig. Dus deze foto's zullen nog volgen..
 
 
 
 

De kliniek is nu verdeeld in verschillende ruimtes. Zo is er een operatieruimte/behandelkamer, een kamertje voor de medicijnen, kantoortje en een ruimte die bedoeld is voor de quarantaine. Maar ook bevind zich in het gebouwtje een kantineruimte voor de vrijwilligers. Het is nu mogelijk geworden om de honden in meeste gevallen in het asiel te kunnen behandelen. Wij en ook de vrijwilligers in Polen zijn dan ook heel erg blij met deze kliniek en ontzettend dankbaar voor iedereen die hieraan heeft meegeholpen. Zo heeft Niek Metzelaar in Nederland enorm geholpen met zijn hulp bij het demonteren & vervoeren van de ok-lamp en andere apparatuur. En heeft fam. van der Voort heeft erg geholpen met het inzamelen bij apotheken van o.a. ontzettend veel verbandmaterialen, infuuszakjes & slangen, gaasjes etc. etc.

 
 
 
 
Hulp is nog wel altijd nodig! Zo hopen we in de toekomst de kliniek te kunnen uitbreiden met o.a. een röntgenapparaat & weegschaal. Ook voor de qaurantaineruimte zijn nog hokken nodig waar de honden kunnen verblijven. En behoefte medicijnen zal ook altijd blijven en dan met name voor medicatie die veel gebruikt word zoals Panacur, Antibiotica, Metacam etc.etc.
 
 
 
Heeft u spullen over voor de kliniek of wilt u een donatie doen, dan zijn we hier ontzettend blij mee! Alle kleine beetjes helpen!
Wanneer u spullen heeft staan, kunt u een email sturen naar: info@dutchyadoptions.com
Een donatie kunt u overmaken naar: Stichting Dutchy Adoptions, Abn-amro: 53.05.33.715 onder vermelding van "kliniek".


Terug