Hondendag 11 september 2011

 
Zondag 11 september hebben we weer een hondendag gehad voor alle honden uit Polen op het Erkemederstrand te Zeewolde. We hopen dat iedereen net zo'n leuke dag heeft gehad als wij. Ook twee vrijwilligers, Ania en Malgorzata, uit het asiel van Wanda waren speciaal naar Nederland gekomen om op de hondendag aanwezig te kunnen zijn. Zij, maar ook de vrijwilligers van Dutchy Adoptions vonden het fantastisch om alle honden weer terug te mogen zien! We willen graag iedereen ontzettend bedanken voor zijn komst en geven u graag een verslag van deze mooie dag:
 
Om 13:00 uur is de hondendag gestart. We hebben verzameld op de parkeerplaats van het hondenstrand, waar iets later de wandeling dan ook is gestart.
 
 
 
 
Om 13:15 zijn we begonnen aan de strandwandeling. Zoals op de foto's te zien een hele lange rij met mensen & honden die beginnen aan de wandeling. We hadden het weer dit jaar gelukkig met ons mee en hebben geen regen gezien. We willen graag Mieke graag bedanken voor het wijzen van de weg gedurende deze wandeling!
 
 
 
Hieronder hebben we een aantal filmpjes van de wandeling op het hondenstrand:
 
 
 
 
De strandwandeling was erg gezellig. De honden hebben even lekker kunnen spelen, rennen en zwemmen. Hieronder een aantal leuke foto's hiervan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eigenlijk hadden wij een tent gehuurd welke opgezet was aan het parkeerterrein. Maar deze was de nacht ervoor omgewaaid en het terrein was een grote modderpoel. Het Erkemederstrand heeft ons daarom een andere tent die op het strand zelf stond gesponsord. Deze tent was bijna 4 keer zo groot, dus daar waren wij uiteraard erg blij mee en bij deze willen we het Erkemederstrand graag hartelijk bedanken hiervoor. De strandwandeling eindigde dan ook bij deze tent. We hadden voor iedereen broodjes en drankjes klaarstaan. We willen graag René Kroon heel erg bedanken voor haar hulp bij de koffietafel!
 
 
 
 
Ingrid Alsemgeest stond er met tafel vol met hele leuke riempjes en flostouwen. Deze maakt zij zelf en zijn er dus in allerlei verschillende kleuren. Wilt u na de hondendag alsnog een riem of flostouw bestellen, dan kunt u een email naar ons sturen en kan het per post naar u toegestuurd worden.
 
 
En ook Lara is met haar opvanggezin meegekomen naar de wandeling. Lara heeft drie pootjes en kan geen lange wandelingen maken. Ze is daarom mee in haar speciale hondenbuggy.
 
 
Nadat iedereen wat gegeten en gedronken had, kreeg Ania het woord. In het asiel van Wanda hadden ze een aantal filmpjes opgenomen met een boodschap van Wanda. Dit is gedaan omdat Wanda zelf helaas niet aanwezig kon zijn, omdat er momenteel erg veel honden in het asiel zitten, wilde ze liever daar niet weggaan. Helaas hadden we geen geluid bij de filmpjes en hebben ze daarom zoals beloofd op de hondendag hieronder neergezet zodat iedereen ze kan bekijken.
 
 
 
En direct nog twee korte, wat oudere filmpjes uit het asiel:
 
 
 
Hierna hebben we een lezing gehad die werd gegeven door Famke van Buren en ging over "Hondentaal".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De kinderen op de hondendag hebben mee gedaan aan de kleurwedstrijd. De gewonnen prijzen zijn gesponsord door Goliath-spellen.
 
 
 
Ook hebben we een loterij gehouden die gesponsord is door diervoordeel. Graag willen we Judith van Veen en Trudy Dijkstra ontzettend bedanken voor het helpen bij de verkoop van de lootjes.
 
 
We hebben de dag afgesloten met een het uitdelen van de goodybags. De inhoud hiervan is gesponsord en bestond uit verschillende leuke magazines, proefzakjes voer, een ballon, tandenborstel voor de hond, kluifjes, fietszadel, stickers etc.
 

De sponsors die hieraan deelgenomen hebben zijn: Hart voor Dieren, Biofood, NDG, Hondenleven, Over Dieren, Menodi, Sophia-vereniging, Vitakraft, Beaphar, Hondenbescherming en Onze Hond. We willen bij deze graag alle sponsors heel erg bedanken voor hun bijdrage aan de goodybag!!
 

 
 

Ook dit jaar is er weer een fotoboek gemaakt voor Wanda (asielbeheerster) en haar vrijwilligers van de ingezonden Happy Endings in het afgelopen jaar. Deze is net als vorig jaar door Judith van Veen gemaakt en is weer heel erg mooi geworden!

 
Klik hier om het hele fotoboek online te bekijken..
 
 
 
 
 
De vrijwilliger Niek Metzelaar was de fotograaf voor de hondendag. We willen hem heel erg bedanken voor alle mooie foto's die hij gedurende deze dag heeft gemaakt!! Niek heeft zelf ook een stukje geschreven voor op de website, die u hieronder kunt lezen.
 

Bericht van Niek, de fotograaf die op 11 september 2011 wat foto's heeft gemaakt van de Hondendag die is georganiseerd door Dutchy Adoptions en werd gehouden in Zeewolde aan het Erkemederstrand. De opkomst was geweldig en op persoonlijke titel wil ik Gidea en André, en alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt bedanken voor hun inzet. Vooral ook dank aan de vrijwilligsters die uit Polen zijn overgekomen om deze dag mee te beleven en "hun honden" terug te zien bij de nieuwe baasjes! En mijn dank aan Patrick en Anouk, die op Terra en Rory hebben gepast zodat ik mijn handen vrij had.

Aan iedereen mijn dank dat ik zo vrij foto's heb mogen maken. Het fotoalbum dat ik ervan gemaakt heb kunt u bekijken via onderstaande twee links. Het is een heel verslag geworden met ruim 600 foto's. Mocht u zichzelf er niet in herkennen dan ligt dat aan mijn camera en niet aan u hoor. Verder zult u nogal veel benen in beeld zien; dat komt doordat uw trouwe viervoeter dan naast u liep of zat. Hoe dan ook wens ik u veel kijkplezier.

Vriendelijk groeten, Niek.

 
Klik hier voor fotoboek 1  (foto's van buiten op de parkeerplaats en tijdens de wandeling)
 
Klik hier voor fotoboek 2  (foto's van binnen in de evenemententent)
 
Bericht van Ania en Malgorzata na de hondendag:
 

We are save in Poland again. The trip again was litlle bit long, but finally we are in our house. We want to say really thanks for this great idea of the meeting with adoptions family. It's so incredible when you can see how the dogs change, how they are happy, how they loves each others. That moments always give the power to made more, even if sometimes is not easy, even if sometimes mistake. It's always amazing to see dogs from shelter in their new life. Meeting the adoptions family's and personaly say thanks.

So we want you again and again say that we are thankfull for all what you made for dogs from ours shelter, for that you give for dogs and us hope!!!

Thanks for this meeting and all what you made.

Greetings

Wanda, Shelter Team and dogs

(op de foto is Malgorzata de 2de van links en Ania de 3de van links)
 
We hopen dat iedereen evenveel als wij heeft genoten van deze dag. We zullen volgend jaar zeker weer een hondendag gaan organiseren en hopen dat iedereen er dan weer bij zal zijn.

Terug