Nieuw gebouwtje

Begin februari hebben ze een nieuw gebouwtje kunnen plaatsen in het asiel van Wanda, in Przyborowko. Het (tweedehands) gebouwtje hebben ze in Polen zelf kunnen aanschaffen dankzij gegeven donatie's, o.a. uit Nederland.
We willen graag mevr. Vulhop en fam. de Jong ontzettend bedanken voor hun financieële bijdrage hierin.
 
 
Het gebouw is tweedehands aangeschaft, maar verkeerd in goede staat. De oppervlakte is 72 m2. In het asiel was te weinig ruimte om tijdens de strenge winters die in Polen heersen goede opvang te geven aan de honden die extra gevoelig zijn voor de kou. De ruimte zal dan ook gebruikt gaan worden voor opvang van de kleine, zieke en/of oude honden. Het gebouw is op dit moment nog 1 grote ruimte, dus er zullen muren geplaatst gaan worden om verschillende kamers te creeëren. Zo staat er ook in de planning om 1 van de kamers in te gaan richten als kliniek voor de dierenarts. De ruimte die ze daar nu voor gebruiken is o.a. door de grootte eigenlijk niet geschikt hiervoor.
 

 
 
Op de foto's ziet u dat het gebouw net geplaatst is in het asiel. Wanda heeft een medewerker van de aannemer al de sleutel gevraagd van het gebouw en was onmiddelijk enthousiast naar binnen gegaan met de honden. Eigenlijk moet uit voorzorg de sleutel nog niet gegeven worden en Wanda zal helaas nog even moeten wachten. Want eerst moet de vloer nog goed droog zijn voordat deze betreden kan worden en alle kamers moeten nog gemaakt worden. Er zal dan ook later nog een verslag komen van het uiteindelijke resultaat.
 


Terug