IRA

Goeiemorgen Karin, en natuurlijk iedereen van Dutchy Adoptions.

Het is nu 10 dagen geleden dat wij IRA in Apeldoorn hebben opgehaald.
Het is gewoon een schot in de roos geweest om IRA te adopteren.
Het is een lieve, zeer sociale en welopgevoede hond. Bij het ophalen sprong ze meteen in onze auto op de achterbank, toen wij gingen zitten lekte ze ons één keer aan onze oren, ging liggen en heeft de hele weg naar Eindhoven geslapen. We vroegen ons onderweg af: hebben wij een hond opgehaald.
Ze wilde in Eindhoven aangekomen niet meteen haar behoefte doen, om 8 uur niet maar 's nachts om 12 uur ook nog niet. Heb haar in de serre gelaten die ik gescheiden van de keuken heb met een hekje. Maar hopen dat ze niets in huis zou doen. 's Morgens rond 6 uur most ik zelf naar de WC en IRA zat achter 't hekje, zo van, nou moet ik toch nodig baasje, ik keek de serre in
en ze had helemaal niets in de serre gedaan.
Daar was ik wel blij mee en zeer trots op het hondje. Ben meteen met haar uitgegaan en ze deed netjes op de daarvoor bedoelde plaatsen haar behoefte.......................super!!!
Als we aan tafel gaan om te eten gaat ze uit zichzelf in de mand liggen...............we konden ons ogen niet geloven...weer super.
Ze wil met alle andere honden vriendschap sluiten en spelen..................gromt een andere hond, dan draait ze zich om en zoekt geen confrontatie.
Ze is heel aanhankelijk en deelt regelmatig likjes en pootjes uit. Ze is helemaal bezeten van een bal en komt daar ook mee aandraven als we thuis op de plaats zijn en laat de bal voor je voeten vallen of als je je hand ophoudt laat ze de bal in je hand vallen. Dit heeft ze niet van ons geleerd, dus ze heeft in Polen toch een baas gehad waar ze iets van geleerd heeft.
Ze is bescheiden met eten, niet gretig vlug de bak leegeten, maar op gemakje eten. Heeft niks met beloningsbrokjes of koekjes.
Is absoluut niet veeleisend en een zeer dankbaar beestje. Ze moet nog wat Nederlandse commando's leren maar ze begrijpt heel veel zonder haar te commanderen, ze luistert gewoon op bewegingen die je maakt...............ongelofelijk.

M.a.w we zij zeer verguld met IRA en zijn blij dat jullie ons de kans hebben gegeven haar te adopteren.

Veel groetjes vanuit Eindhoven,

Ria en Joep Schouten, en een lik en poot van IRA.
Terug